Ramen

Ramen to sensacja kulinarna XXI wieku.
To wyjątkowe danie pochodzi z Chin, jednak to japończycy uczynili z niego dzieło sztuki. Ramen to aromatyczny bulion połączony z makaronem pszennym o tej samej nazwie, podawany z różnymi dodatkami. Każdy region w Japonii posiada swój własny styl przygotowywania tego dania. Nasze buliony to przegląd tych najbardziej popularnych Ramenów zarówno w Japonii jak i na całym świecie.

Rameny codzienne

PANda na wypasie
Ramen wołowo-wieprzowy to nasz nr 1.
Kości wołowe od lokalnych dostawców, najwyższej jakości wieprzowina, ogrom świeżych warzyw doprawione mieszanką azjatyckich przypraw.
Wywar gotowany 10 godzin!!
Bulion podawany z mięsem chashu - wieprzowiną duszoną w czosnku, cebuli, imbirze i sosie sojowym. Dodatkowo podane z jajkiem, kapustą pekińską oraz z marynowanym boczkiem. Uzupełnienie 3 kolejnymi dodatkami wydobywa całą magię z tego dania.
PANda na diecie
Lekki drobiowy bulion, gotowany z kaczki, indyka i kury. Świeże warzywa, marynowane jajko i szereg dodatków do wyboru, sprawiają, że ten Ramen nabiera charakteru. Ramen podawany z kurczakiem marynowanym po japońsku.
Vege
Bulion gotowany na bazie pasty miso i warzywach to nasza propozycja Ramenu przygotowana dla smakoszy kuchni japońskiej, Soja, jako jeden z głównych składników tej kuchni odgrywa tu kluczową rolę. Ramen serwowany z marynowanym jajkiem i serem tofu.

Rameny dostępne w wybrane dni

PANda Curry - wtorek-środa
Bulion drobiowy z pastą curry, podawany z pędami bambusa i marynowanym jajkiem. Dopełnieniem miski jest kuraczak karaage. Swój kolor i charakter zawdzięcza oryginalnym dodatkom pochodzącym z dalekiego wschodu. Bulion ostry.
PANda lubi ryby - czwartek-piątek
Nasz bulion rybny to poezja sama w sobie. Świeże części łososia, gotowane z warzywami, doprawione kolendrą i pietruszką. Danie dopełniają owoce morza, które idealnie komponują się z całością.
Tłusta PANda - sobota-niedziela
Ramen gotowany na świńskich ryjkach, nóżkach i golonkach. Tłuściutki bulion, podawany z wieprzowiną tonkatsu, jajkiem i kapustą pekińską. Przepyszny wywar uzyskany z części wieprzowych, idealnie komponuję się z makaronem i dodatkami.

Dobry podkład na sobotnie szaleństwa, perfecyjny lek na niedzielne południa.



Wszystkie nasze Rameny są przygotowywane z pasją i zaangażowaniem.
Nasze garnki pracują pełną parą, aby uraczyć Was najlepszym Ramenem.